(02) 584 85 55 - Delovni čas: PON - PET 7:00 - 16:00 in SOB 7:00 - 11:00 valjutomer@gmail.com

Preventiva in cepljenje

Splošno zdravje vašega psa je odvisno od številnih dejavnikov, vključno z njegovo zobno higieno. Neustrezna zobna nega in higiena psa lahko povzročita bolečino, bolezni dlesni in izgubo zob pri vašem psu, ampak tudi povečata tveganje za bolezni srca in podhranjenost pri psih. Skratka, če ne sledite zobni higieni svojega psa, lahko to skrajša njegovo življenjsko dobo.

V tem članku vam bom korak za korakom predstavil, kako najbolje skrbeti za pasje zobe, zakaj bi morali to storiti in kako prihraniti čas in denar pri vsakodnevni negi pasjih zob.

Težava je preveč pogosta
Parodontalna bolezen pri psih je veliko pogostejša, kot se lastniki živali zavedajo. Ko veterinarji priporočajo ščetkanje zob in redno čiščenje zob, lastniki žal ne poslušajo. Mnogi od nas si ne želijo vzeti časa za vsakodnevno umivanje zob svojim psom ali zapraviti dodatnega denarja, da bi ga pripeljali na čiščenje vsakih 6-12 mesecev.

Številni lastniki hišnih ljubljenčkov se le malo zavedajo, da lahko nekaj minut vsak dan in nekaj sto dolarjev, porabljenih za veterinarske račune vsako leto, podaljšajo življenje njihovega psa. Ne samo to, pravilna pasja zobna higiena bi vam lahko prihranila na tisoče dolarjev pri zdravljenju stanj, ki jih povzroča slabo zdravje zob.

zobozdravstvene storitve

Obstaja več znakov, ki lahko nakazujejo, da ima vaš pes slabo zobno zdravje ali težave z zobmi, najpogostejši pa vključujejo:

  • Slab zadah ali “pasji zadah”.
  • Najboljši vodnik za nego pasjih zob
  • Ščetkanje v ustih
  • Ni mu do hrane
  • Je na eni strani ust
  • Drgnjenje z usti po tleh
  • Oteklina, vročina ali rdečina v ustih
  • Ti znaki lahko kažejo na številne težave z zobmi, vključno z abscesom, zlomljenim/odkrušenim zobom, zlomljenimi koreninami, tujkom, ki se je zataknil v ustih, rano v ustih ali prekomernim nabiranjem zobnih oblog. Če opazite katerega od teh znakov, morate svojega psa čim prej odpeljati na pregled k veterinarju.